BLOG
We are Tamara, We produce with care
05 Temmuz 2021
Organic Textile Standardı Nedir? GOTS Sertifikalı Ürünler

Organik Pamuk Kullanımı Hakkında

Tekstil alanının en önemli ham maddesi pamuktur. Pamuklu kıyafetler bizim de günlük yaşantımızda en çok tercih ettiğimiz ürünlerdir. Bunun nedeni hem rahat, hem de daha sağlıklı olmasıdır.  Türkiye, Hindistan, Çin ve ABD'nin bazı bölgelerinde yetişebilen, genetik olarak değiştirilmemiş, sentetik tarım kimyasalları kullanılmadan yetiştirilen pamuğa organik pamuk denir.  Pazarın talebi doğrultusunda tüm dünyada organik pamuğa yönelim son dönemlerde artarak devam etmektedir. Bir firmada üretilen ürünlerin organikliği GOTS  ( Global Organic Textile Standard) ile onaylanır. Bu standart, tekstil alanında kullanılan ham maddenin hasadından ürünün etiketlenmesine kadar olan süreçte organik üretimin standardının olduğunu garanti eden kurallara sahiptir.

Biz de Tamara Textile olarak organik ve sürdürülebilir olan bu özel maddeleri ürünlerimizde kullanmaya çok önem vermekteyiz. Dolayısıyla Tamara Tekstil’de üretilen ve vücudumuza temas eden hiçbir ürün sağlığımızı tehdit etmemektedir. Kalıcı böcek ilacı ve gübre kullanılmadan yetiştirilen bu özel pamuk, firmanın bütün tekstil ürünlerinde organik sertifikalı pamuk güvencesiyle tüketiciye sunulmaktadır. Aynı zamanda bu pamuk türü üretim bölgesinde atık sularla değil temiz doğal sularla beslenmektedir. Genetik mühendisliği ve radyasyon uygulamaları bu pamuk üzerinde uygulanmamaktadır. Zaten pamuğu da organik yapan işte bu özelliklerdir.

 

 Organic Textile Standardı Nedir?

 Uluslararası alanda tanınmış organik tekstil standardına GOTS uzun adıyla organic textile standardı denmektedir. Bu standart tüketiciye güven verir.  Kıyafette kullanılan ham maddelerin hasat işleminden başlayarak etiketlenmesi işlemine kadar geçen süreçte ürünün organik olduğunu garanti eder. Bahsedilen standart düzeyi tekstil ürününün %70 gibi büyük bir oranda doğal liften yapıldığını bildirir. Ürünün işlenmesi, imalatı, etiketlenmesi, ambalajlanması, alımı, satımı ve dağıtımı işlemlerinin tümünde organik yolun takip edildiğini ve farklı lif içerikleri karışmadan organik ürün üretiminin yapıldığını garantiler. Bu standarda önem veren Tamara Textile’in her ürününde GOTS etiketlemesi bulunmaktadır.

 

 GOTS Sertifikalı Ürünler Nelerdir?

Tamara Textile olarak alanında uzman çalışan kadromuzla birlikte tekstil sektörüne getirdiğimiz yenilikçi ve organik bakış açısıyla GOTS etiketli ürünleri üretebilmek için kumaş seçiminde oldukça dikkatli davranmaktayız. Yüzlerce farklı sofistike kumaş seçeneklerimizle tekstil ürünlerine çeşitlilik getirmekteyiz.

Tamara Textile’de kadın, erkek, büyük beden ve çocuk kıyafetleri üretmekteyiz. Bluz, elbise, pantolon, tişört, etek, sweatshirtlerden oluşan kadın, erkek ve çocuk alanındaki her ürünü organic textile standardı uyumuna göre işlemekte, üretmekte ve pazara sunmaktayız.

 

Organik Pamuk İçerikli Ürünler Hakkında

Kıyafet alışverişlerinde en çok tercih edilen kumaş türleri arasında pamuk, yün, keten, ipek gibi doğal olarak üretilen ipliklerin dokunmasıyla elde edilen kumaş çeşitleri gelmektedir. Bu kumaş çeşitleri arasında pamuklu kumaş tekstil sektörünün göz bebeğidir.

Bitkisel elyaf çeşidi olan pamuk, geçmişten bugüne lif oranı yüksek şekilde kullanılmaktadır. Bu aşamada önemli olan bu ham maddenin nasıl yetiştirildiği konusudur. Ülkemizde de pamuğun yetiştirildiği çok fazla il bulunmaktadır. Aynı zamanda Hindistan, ABD gibi ülkelerden de istenirse organik pamuk içerikli kumaşlar satın alınabilmektedir.

Tamara Textile bu alanda ülkemizin zenginliğini kullanarak organik tekstil ürünlerini ihraç etmektedir. Çünkü Türkiye tekstil alanında kullanılan ham maddelerin organik olarak yetiştirilmesinde ABD ve Hindistan ile yarışmaktadır.

 

 Neden Organik Tekstil Ürünleri Tercih Edilmelidir?

- Ürünler çevreye zarar vermez. Doğal kaynakları koruyarak işlenir.

- Ürünlerin işlenmesi ve üretiminde kimyasal içerikli maddeler kullanılmaz bu nedenle sağlık dostudur.

- Alerji, kanser gibi cilt hastalıklarının oluşmasını engellemektedir.

- Özellikle bebeklerin cildi daha hassas olduğu için organik içerikli kumaşlardan üretilmiş ürünlerin kullanılması faydalıdır.

- Organik kıyafetler yıkama sonrasında hemen bozulmaz. Uzun süreli ve daha dayanıklıdır. Kumaşın bozulması, rengin atması gibi durumlara rastlanmaz.

Diğer Bloglar
Tamara Textile sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır. Siteyi kullanmaya devam ederek çerez politikamızı kabul etmiş olursunuz.
close